Milan Magni - výstava „Za mlýny na bílém potoce“

milan-magni-02Městské muzeum ve Velké Bíteši pořádalo výstavu obrazů Milana Magniho s názvem „Za mlýny na bílém potoce", která se uskutečnila od 21. března do 31. května 2012 v prostorách Městského muzea ve Velké Bíteši v tradičních otvíracích hodinách, Út-Pá 8:00-12:00, 14:00-16:00 a od měsíce května také v sobotu od 9:00 do 13:00; 14:00 do 17:00. Výstava byla zahájena vernisáží konanou 20. března od 16:30 hodin.

Výstava prezentovala práci malíře z období let 2006 – 2011. Vystaveny byly velkoformátové malby, série sítotisků a komorní série trojrozměrných dřevěných objektů.

Všechny tyto práce vznikly v ateliéru ve Svatoslavy. Především solitérní obrazy jsou mimo obvyklé řady a cykly, vztahují se k osobním prožitkům spojených s výpravami do údolí Bílého potoka a procházky krajinou v nejbližším okolí Svatoslavy. Tyto malby nebyly ještě vystavovány, stejně jako většina grafik. Tyto objekty nejsou určeny pro výstavní provoz, je to mimořádná příležitost jak vidět něco osobního (určeno do interiérů rodiny umělce).

Díla Milana Magniho byly instalována ve velkém i malém výstavním sále muzea, za pomoci Ing. arch. Jana Veleka z galerie Sýpka, který se postaral o architekturu výstavy. Součástí vernisáže byl koncert brněnské skupiny Furré a stylový raut, vč. ochutnávky vybraných moravských vín.

FOTOGALERIE