Příroda - Člověk; Myslivost - Umění

Výstava nesoucí název Příroda – Člověk; Myslivost – Umění je realizovaná ve spolupráci příznivců myslivosti a přírody – Informačním centrem a Klubem Kultury města Velké Bíteše – Městským muzeem a bítešskou základní školou. Doba trvání výstavy je od 31. května do 7. června, vždy od osmi do 17 hodin; o víkendu 8. a 9. června je možno výstavu shlédnout po předešlém objednání.

Samotná výstava se rozprostírá v sále klubu kultury a ve výstavních prostorách bítešského muzea.

V sále klubu kultury se nacházejí ukázky paroží a autorské fotografie Jana Hlaváče, v muzeu pak vycpaniny ptáků a savců; palné a chladné zbraně, umělecko-řemeslné práce jako ukázky řezeb – gravírování nebo porcelán a keramika s mysliveckými motivy. To vše doplněno výtvarnými pracemi žáků bítešské základní školy, která k příležitosti výstavy uspořádala výtvarnou soutěž s názvem Barevná příroda, les a zvěř – z níž bylo vybráno 15 nejlepších prací v kategoriích 1.-6. a 7.-9. třída. Těmto patnácti žákům budou při příležitosti vernisáže předány ceny.

Vernisáž výstavy proběhne ve čtvrtek 30. května od 15 hodin, úvodním slovem doktora Oldřicha Koudelky; v 16 hodin bude následovat vyhodnocení dětské výtvarné soutěže.

Plakát-myslivost