Skandinávie a Pobaltí

Jiří Mára je autorem devíti cestopisných knih a dokumentárních filmů, a již několik let s manželkou pravidelně navštěvují Velku Bíteš, aby se o své zážitky podělili s místními občany. Letošní podzimní přednášku manželů Márových si městské muzeum a městská knihovna pro zájemce připravili na úterý 27. listopadu od 17 hodin ve Velkém výstavním sále muzea na Masarykově náměstí 5.
Pestrá projekce Aleny a Jirky Márových vás zavede na sever Evropy. Na expedici Márovi ujeli celkem deset tisíc kilometrů přes devět zemí. Vyzkoušeli si cyklistiku v překrásných švédských lesích a viděli slavnou halu Globen. V Norsku a na ostrovech Lofoty si do sytosti užili jezer, fjordů, vodopádů a ochutnali skvělé dary moře. A ve Finsku se jim dokonce do cesty připletl Santa Claus.
Také Pobaltí nabídlo mnoho krásných přírodních scenérií či architektonických skvostů. V estonských bažinách rostou masožravé rostliny, v Lotyšsku navštívili kopii slavného zámku Versailles a v Litvě je okouzlili čápi a ostrovní hrad Trakai.

Plakat-Marovi-Skandinávie